Kryetarja e Keshillit the Qarkut Diber zj.Valentina HALITI ishte e ftuar ne aktivitetin e organizuar ne Diber te madhe. Ky aktivitet u realizua ne kuader te permbylljes se projektit 2-vjecar “Dibra – Debar , pershpejtojme zhvillimin e bujqesise “, financuar  nga BE , pjese e programit  te bashkepunimit nderkufitar mes Republikes se Shqiperise dhe Republikes se Maqedonise se Veriut .