Inagurimi “Lapidari i Gjoricës”

Inagurimi “Lapidari i Gjoricës”

Në kuadër të 110-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë si dhe të 78-vjetorit të Clirimit të Shqipërisë, Bashkia Bulqizë organizoi ceremoninë për inagurimin e lapidarit në simbolikën “Nëntë malet e Dibrës”. 

Lapidari është financim i bërë nga Këshilli i Qarkut Dibër, për të kujtuar betejën e famshme  zhvilluar në vitin 1844, në Gjoricë kundër ekspeditës turke të komanduar nga Hajredin Pasha.

Në këtë inagurim morën pjesë kryetarja e Këshillit të Qarkut Dibër, znj. Valentina Haliti, deputeti z. Lavdrim Krashi, përfaqësues të organizatës së veteranëve, organizatës së dëshmorëve dhe përfaqësues të institucioneve të tjera.

Related Posts

Mbledhja e rradhes Keshilli Vendor i Arsimit Parauniversitar

Mbledhja e rradhes Keshilli Vendor i Arsimit Parauniversitar

Mbledhja Keshillit te Qarkut Dibër

Mbledhje e rradhes Komisionit te Mbrojtjes se Tokes

Mbledhje e rradhes Komisionit te Mbrojtjes se Tokes

Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajoneve

Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajoneve

Qarku Dibër

Gastronomi

Panairi të vjelave

Traditë

Faqe