Nga panairi i Vjeshtës 2019 “Festa e të Vjelave”

Mëngjesi i datës 4 Tetor, e gjeti Peshkopinë ndryshe nga ditët e tjera.Që në krye të tendave, sapo fillon bulevardi, janë vendosur dy stiva jonxhë dhe sipër tyre qëndron nga një kungull i cili është i fundit që mblidhet nga vjeshta. Prodhuesit e mollëve, frutave të tjera, grupet e prodhuesve të arrorëve, grupet prodhuese të jufkafe tradicionale dibrane, perimet, gatimet tradicionale dhe agro-përpunuesit e bulmetit, pijeve dhe lëngjeve të frutave, e bënë më gjalleruese ngjyrën e kuqërremtë të gjetheve të stines së vjeshtës. Vizitorët ndoqën edhe koncerte dhe aktivitete të tjera të grupit artistik vendas të valleve dhe cirkut në një skenë të dekoruar me sende dhe motive natyrore dhe bujqësore.

 

 

Related Posts

Ura e Varur në Fshatin Pejkë.

Ura e Varur në Fshatin Pejkë.

Guida e Çiklizmit Malor

Guida e Çiklizmit Malor

ODA DIBRANE 2020

ODA DIBRANE 2020

Workshop- i  me Këshilltarët bashkiakë të Qarkut Dibër dhe përfaqësuesin e prefekturës Dibër.

Workshop- i me Këshilltarët bashkiakë të Qarkut Dibër dhe përfaqësuesin e prefekturës Dibër.