SIMPOZIUMI VEROR 28-30 QERSHOR 2023

SIMPOZIUMI VEROR 28-30 QERSHOR 2023

SIMPOZIUMI VEROR 28-30 QERSHOR 2023
 
Asambleja e Rajoneve Evropiane (AER) zhvilloi Simpoziumin veror në datat 28- 30 Qershor në Barcelone, Catalonia.
Në këtë simpozium mori pjesë Kryetarja e Këshillit të Qarkut Dibër znj. Valentina Haliti me stafin.
Disa nga temat që u trajtuan ishin:
• Prezantimi i projektit për zhvillimin e ekonomisë të gjelbër, nëpërmjet përdorimit të energjisësë H2 (Hidrogjenit) në të gjithë sektorët e ekonomisë dhe transport ujor dhe tokësor. 
• Fokusi  kryesor i AER ishte koordinimi dhe mbështetja e anëtarëve nga Ukraina pjesë e AER së.
• Miratimi i projekteve të AER për vitet 2023-2024.
• Session për të mbështetur sipërmarrjen rinoredhezhvillimin e aftësive në rajone.
• Turizmi i qëndrueshëm dhe roli i rajoneve.
Në këtë simpozium AER bëri dhe zgjedhjet e reja(President, Zv president, bordin drejtues, komisionet përkatëse), ku president i saj u zgjodh z. Albert Castellano snga Catalonia, i cili zëvendesoi z. Magnus Berntsson.

no images were found

Related Posts

10-vjetori i Shkollës 9-vjeçare Hasan Leka

10-vjetori i Shkollës 9-vjeçare Hasan Leka

Shkolla e Mesme Profesionale “Nazmi Rushiti” Peshkopi

Shkolla e Mesme Profesionale “Nazmi Rushiti” Peshkopi

Shkolla 9-Vjeçare  “KLODIAN TANUSHI”

Shkolla 9-Vjeçare “KLODIAN TANUSHI”

Festa 23 Gushtit

Festa 23 Gushtit

Qarku Dibër

Gastronomi

Panairi të vjelave

Traditë

Faqe