Turizmi

Trashëgimia kulturore  e Qarkut Diber  është një pasuri me vlera të paimagjinueshme. Ajo përfshin vlera arkeoligjike, urbanistike, arkitekturore, historike. Në trashëgiminë kulturore te materialeve të paluajtshme përfshihen të gjitha objektet e ndërtuara si Kala, Kështjellat, Qytete Antike, Parqe Arkeologjike e Kombetare,  Rrënoja Antike si dhe objektet e kultit si Kishat, Katedralet, Xhami, Teqetë, vende te tjera te shenjta.

banesa_dom_nikolle_kacorrit      kisha_shen_sotirit(sveti_spas)

Pamje nga Shkopeti

Qarku Dibër

Gastronomi

Panairi të vjelave

Traditë

Faqe